Bereidingswijze
Meng witbroodkruim, sesamzaad en peper. Verhit de frituurolie tot 180°C. Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim. Het hele ei moet goed bedekt zijn. Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de sla over 4 borden. Sprenkel de dressing erover. Leg de zalm als een nestje in het midden van de sla en zet de eieren erin.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
* 4 eieren
* zout en versgemalen peper
* 2 sneetjes witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld
* 2 eetl. sesamzaad
* frituurolie
* 50 g bloem
* 1 eiwit, losgeklopt
* 75 g jonge bladsla of veldsla
* 200 g gerookte zalm
voor de dressing:
* 4 eetl. olijfolie
* 2 eetl. citroensap
* 1 eetl. verse bieslook, gehakt
* zout en versgemalen peper
* 2 sneetjes witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld
* 2 eetl. sesamzaad
* frituurolie
* 50 g bloem
* 1 eiwit, losgeklopt
* 75 g jonge bladsla of veldsla
* 200 g gerookte zalm
voor de dressing:
* 4 eetl. olijfolie
* 2 eetl. citroensap
* 1 eetl. verse bieslook, gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1395439
Homepage ID
1963755
Smaak
H
Teller
1796
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna `schrikken` door er koud water over te gieten. Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek. Meng de ingrediënten voor de
dressing en voeg er zout en peper aan toe.
dressing en voeg er zout en peper aan toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid