Chocomousse-eitjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 08/09/2011 - 13:04
Bereidingswijze
Breek de pure chocolade in blokjes en doe ze in een microgolfschoteltje. Giet de helft van de room erover en voeg 3 eetlepels suiker toe. Zet 2 minuten in de microgolf. Roer goed door om de chocolade en de room te mengen tot een gladde, glanzende massa. Ga op dezelfde manier te werk met de witte chocolade (gebruik maar 1 eetlepel suiker). Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel die door de chocolade. Halveer de paaseitjes voorzichtig en schep de witte mousse in de bruine en de bruine moussen in de witte eitjes. Zet de eitjes minstens 4 uur in de koelkast.
Afbeelding
Chocomousse-eitjes
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
150 g witte chocolade
150 g pure chocolade
4 eiwitten
30 cl room
4 eetlepels poedersuiker
4 witten en 4 bruine paaseieren
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1393359
Homepage ID
1422341
Smaak
Z
Teller
2016
Bron
Smakelijk en gezond
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
kathleenc
Gelegenheid