Bereidingswijze
In steelpannetje boter smelten en iets laten afkoelen.
In een kom de gesmolten boter, suiker, vanillesuiker, cacaopoeder, snufje zout en 3 eieren mengen.
Matzes besmeren met chocolade mengsel en op elkaar stapelen. De bovenste met de rest van het mengsel overgieten en met amandelen garneren.
1 uur in koelkast oplaten stijven.
In een kom de gesmolten boter, suiker, vanillesuiker, cacaopoeder, snufje zout en 3 eieren mengen.
Matzes besmeren met chocolade mengsel en op elkaar stapelen. De bovenste met de rest van het mengsel overgieten en met amandelen garneren.
1 uur in koelkast oplaten stijven.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken en prima bij het Paasontbijt
Ingrediënten
- 250 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 5 el cacaopoeder
- zout
- 3 eieren
- 7 grote matzes
- 75 g blanke amandelen
Leuke tips
In plaats van één grote Matze taart kunnen er ook vier kleinere gemaakt worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Joods
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1393069
Homepage ID
1942003
Smaak
Z
Teller
4853
Bron
Rachel van Dijk ( Israel)
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan dag van te voren gemaakt worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid