Paaskuiken cakejes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/27/2011 - 22:42
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175C. Klop de boter, suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout tot een romig geheel. Klop de eieren er een voor een doorheen. Meng bloem met bakpoeder en roer dit met de chocolade druppels door het botermengsel. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in ca. 20 min gaar. Laat ze ca. 10 minuten afkoelen voor je ze uit de muffinholtes haalt om verder af te koelen (minstens een uur). Eenmaal afgekoeld kan je ze ( een dag of 2 maximaal) in een trommel bewaren tot de dag van gebruik.
Voor de versiering klop je de slagroom stijf met twee zakjes slagroomversteviger, 2 zakjes vanillesuiker en 1 tl suiker. Schep met een ijslepel een bol slagroom op de cakejes, of vorm een bol met behulp van twee lepels. Bestrooi de bollen met kokos. Gebruik de chocodruppels voor de ogen, de amandelen als snavel en voorzie het slagroombolletje van een hanenkam. Zet het kuiken in een tweede gele cakevorm en leg de pootjes hier onder.
Afbeelding
Paaskuiken cakejes
Paaskuiken cakejes
Paaskuiken cakejes
Paaskuiken cakejes
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept om met en/of voor kinderen te maken met Pasen.
Ingrediƫnten
75 gr chocoladedruppels
150 gr zachte boter
150 gr + 1 tl suiker
3 zakjes vanillesuiker
zout
3 eieren
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
150 gr bakkersmarsepein
30 gr poedersuiker
rode levensmiddelenkleurstof
600 ml slagroom
2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix, Dr. Oetker)
ca. 40 gr gemalen kokos
12 hele amandelen met vlies
Hulpmiddelen & keukengerei
24 gele cakevormpjes
muffinbakblik(ken) voor 12 stuks
2 grote diepvrieszakken
bakpapier
eventueel een ijslepel
mixer
Leuke tips
Ik maak een volgende keer mini cakejes (1/3 van het recept gebruiken), want met Pasen eet je altijd een heleboel lekkers en deze cakejes zijn fors aan de maat met die grote bol slagroom erop.
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1390348
Homepage ID
1395616
Smaak
Z
Teller
2685
Bron
koken & genieten april/11
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak eerst de marsepeinen pootjes en hanenkammen.Knip hiervoor de twee diepvrieszakken open. kneed marsepein en poedersuiker door elkaar en kleur het mooi rood met de kleurstof. (je kunt natuurlijk ook rood gekleurd marsepein kopen.) Rol de marsepein tussen de twee diepvrieszakken uit tot een lap van 2-3 mm dik.
Steek voor de hanenkammen 6 cirkels met een doorsnede van 5 cm uit en halveer ze. Snijd uit de ronde kant een kartelrand. Steek uit de rest van de marsepein 3 cirkels met een doorsnede van ca.6 cm. Snijd deze in vieren en snijd uit de ronde kant van ieder kwart de kartels voor de pootjes. Laat de marsepeinfiguurtjes drogen op bakpapier.

Plaats in ieder holte van de muffinvorm een geel cakevormpje.
leg 24 chocoladedruppels apart voor de versiering (ogen)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
jokevd1
Gelegenheid