Bereidingswijze
Bak in een droge koekenpan de parmaham krokant. Breek de plakken vervolgens in de lengte.
Snijd de zijkanten van de ciabatta en snijd het brood horizontaal doormidden. Halveer beide helften en snijd elk stuk schuin door, zodat er 8 driehoeken ontstaan. Rooster de driehoeken in een broodrooster knapperig.
Klop 6 eieren los met de slankroom en zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan met een dikke bodem en verwarm het ei al roerend tot het eimengsel net begint te stollen. Neem de pan van het vuur. Het ei gaart verder door de eigen warmte en de warmte van de pan.
Schep 2 eetlepels fijngeknipte bieslook over het ei.
Schep het ei op 4 ciabattastukken en verdeel de repen ham erover. Leg de bovenste ciabattahelften erop.
Snijd de zijkanten van de ciabatta en snijd het brood horizontaal doormidden. Halveer beide helften en snijd elk stuk schuin door, zodat er 8 driehoeken ontstaan. Rooster de driehoeken in een broodrooster knapperig.
Klop 6 eieren los met de slankroom en zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan met een dikke bodem en verwarm het ei al roerend tot het eimengsel net begint te stollen. Neem de pan van het vuur. Het ei gaart verder door de eigen warmte en de warmte van de pan.
Schep 2 eetlepels fijngeknipte bieslook over het ei.
Schep het ei op 4 ciabattastukken en verdeel de repen ham erover. Leg de bovenste ciabattahelften erop.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
parmaham 75 gram
ciabatta (afbak) 1
eieren 6 stuks
slankroom 100 ml
boter 1 el
bieslook (vers)
zout
peper
ciabatta (afbak) 1
eieren 6 stuks
slankroom 100 ml
boter 1 el
bieslook (vers)
zout
peper
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1390237
Homepage ID
1418640
Smaak
H
Teller
1484
Bron
Allerhande 13 2005
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid