Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de roomkaas met een garde los in een mengkom en roer de gesmolten en bijna afgekoelde chocolade er geleidelijk door tot alles goed is vermengd.
Giet de massa op de koekjesbodem en dek af met vershoudfolie.
Laat de taart in circa 3 urr helemaal opstijven.
Haal de folie eraf en bedek de taart met behulp van een zeefje met een laagje cacaopoeder.
Versier de taart met paas eitjes.
Neem de taart uit de vorm en snijd hem in punten,
Klop de roomkaas met een garde los in een mengkom en roer de gesmolten en bijna afgekoelde chocolade er geleidelijk door tot alles goed is vermengd.
Giet de massa op de koekjesbodem en dek af met vershoudfolie.
Laat de taart in circa 3 urr helemaal opstijven.
Haal de folie eraf en bedek de taart met behulp van een zeefje met een laagje cacaopoeder.
Versier de taart met paas eitjes.
Neem de taart uit de vorm en snijd hem in punten,
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
Half pakje kandijkoekjes,150gr
100gr boter,gesmolten
200gr pure chocolade,in stukjes gehakt
200gr mascarpone of creamcheese
2 eetl. cacaopoeder
Zakje gemengde paaseitjes (250gr)
100gr boter,gesmolten
200gr pure chocolade,in stukjes gehakt
200gr mascarpone of creamcheese
2 eetl. cacaopoeder
Zakje gemengde paaseitjes (250gr)
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (max 22cm)
Bakpapier
Vershoudfolie
Bakpapier
Vershoudfolie
Leuke tips
Garneer eventueel met schoongeboende sinaasappelschilletjes.
ook lekker met 1 a 2 eetl oploskoffie door de gesmolten chocolade.
ook lekker met 1 a 2 eetl oploskoffie door de gesmolten chocolade.
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1390182
Homepage ID
1967253
Smaak
Z
Teller
1093
Bron
boodschappen boekje plus
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maal de koekjes fijn in een leukenmachine giet de gesmolten boter erbij.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm.
Druk de koekjeslaag goed aan en zet in de koelkast om op te stijven +/- 15 min.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm.
Druk de koekjeslaag goed aan en zet in de koelkast om op te stijven +/- 15 min.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid