Paardebloemcunfituur2011

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2011 - 11:49
Bereidingswijze
Kook de lintbloempjes 10 minuten af in 2 liter water met 2 Elp citroenzuur.
Filter dan en druk daarbij het mengsel heel goed aan. Zo onttrek je het maximum aan aroma.
Kook de lintbloempjes nog een keer in 1 liter water. Filter en laat uitlekken.
Doe het vocht samen met de gecarameliseerde citrusschil in de grote pot.
Voeg 2 pakjes pectine van 40 g toe en breng aan de kook.
Als het 2 minuten goed doorkookt, 3 kilo geleersuiker toevoegen en aan de kook brengen.
Gelei 1 minuut hevig laten koken en in uitgekookte potjes gieten.
Hermetisch sluiten en laten afkoelen.
Controleer of de deksels goed gesloten zijn dan etiketeren
Een takje bloeiende rozemarijn of tijm of salie in de potjes zorgt voor extra aroma bij de pittige honingachtige smaak van de paardebloemgelei.



We organiseerden eerst een plukwandeling en wedstrijd met de kinderen en maken dan samen confituur van 5000 en meer paardebloemen

Afbeelding
Paardebloemcunfituur2011
Paardebloemcunfituur2011
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jam van paardebloemen succesrecept van 2011
Ingrediƫnten
1000 paardebloemen bloempjes 3 kilogram geleisuiker 2 bio-sinaasappels 1 bio-citroen 3 liter water., 2 Elp citroenzuur, 2 x 40 g pectine,
Hulpmiddelen & keukengerei
Pot 6 Ć  10 liter, zeef, pollepel; trechter met korte brede tuit, bokaaljtes + schroefdeksel
Leuke tips
Lekker op een broodje of over pudding en yoghourt
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1390165
Homepage ID
1133634
Smaak
S
Teller
3690
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pluk 1000 alleen grote, mooie open. paardebloembloemen. (Pluk in ze ver van alle verkeer, waar je zeker bentdat er geen pesticiden of chemische meststoffen werden gebruikt op de gronden.)
Neem de lintbloempjes tussen duim en wijsvinger en draai met je andere hand het groene deel van de bloem en werp dit bij de compost.
(Groene delen smaken bitter.)
Kook deksels en bokalen 5 minuten en laat uitlekken
Snij intussen de schil van twee onbespoten sinaasappels en een citroen in stukken snijd zorgvuldig alle wit van de schil en snijd in fijne julienne.
Laat ze heel zachtjes koken in 200 ml liter water en 3 Elp suiker.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
terroir
Gelegenheid