Bereidingswijze
Vel en pit van perziken verwijderen en perziken in hele dunne plakjes snijden. Perziken in de marinade leggen en minstens 2 uur laten marineren. Af en toe de perziken omkeren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.
Ingrediënten
1 vanillestokje
60 gram suiker
1/8 ltr droge witte wijn
½ citroen
3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur)
3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt)
citroen sorbetijs
60 gram suiker
1/8 ltr droge witte wijn
½ citroen
3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur)
3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt)
citroen sorbetijs
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
Lekker met citroen sorbetijs
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1390105
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
8056
Drank
Uit
Bookmarked
88
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrappen.
Merg + vanillestokje met suiker en witte wijn aan de kook brengen.
Citroen in dunne plakjes snijden en door de witte wijn roeren. .
Limoncellolikeur eraan toevoegen en alles laten afkoelen.
Merg + vanillestokje met suiker en witte wijn aan de kook brengen.
Citroen in dunne plakjes snijden en door de witte wijn roeren. .
Limoncellolikeur eraan toevoegen en alles laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid