kippenragout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/15/2011 - 11:37
Bereidingswijze
smelt de margarine in een steelpan, niet bruin laten worden.
Fruit het uitje tot hij glazig ziet, voeg de kip toe tot ze wit is.
dit alles op een getempert vuurtje.
voeg de bloem toe goed roeren met de garde.(zogenaamde roux saus)
voeg dan steeds een kleinscheutje melk en/of water toe. dit doe je tot je de gewenste dikte hebt. goed blijven roeren anders krijg je klontjes . voeg het boulion blokje toe in kruimeltjes. eventueel de nootmuskaat naar smaak toe voegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
kippenragout op basis van een rouxsaus.
Ingrediƫnten
1 ui, 200 gr kipfilet, half kippenboulionblokje,
200cc melk, 100ccwater, snufje nootmuskaat, 1.5 eetlepel bloem, (vloeibare)Margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde, mes,steel pan, broodplank
Leuke tips
lekker in een pasteibakje of op de rijst of vul er een stokbrood mee
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1390028
Homepage ID
1252467
Smaak
H
Teller
4606
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
sippper de ui en snijd het stukje kipfilet in heel kleine stukjes
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orange9481
Gelegenheid