Bereidingswijze
Verdeel het deeg in drieen.
Bestrooi de werkruimte met meel en rol de 3 stukken deeg tot plakken van 2 cm dik.
Besprenkel iedere plak met gelijke delen witte en zwarte chocolade.
Beboter de bakvormen en doe bakpapier op de bodem.
Rol al draaiende plakken deeg op en doe in de bakvormen.
Laat nu nog 30 minuten rusten.
Besmeer de 3 tsourekis met het ei/watermengsel en bestrooi met anmandelschaafsel.
Bak 45 minuten.
Bestrooi de werkruimte met meel en rol de 3 stukken deeg tot plakken van 2 cm dik.
Besprenkel iedere plak met gelijke delen witte en zwarte chocolade.
Beboter de bakvormen en doe bakpapier op de bodem.
Rol al draaiende plakken deeg op en doe in de bakvormen.
Laat nu nog 30 minuten rusten.
Besmeer de 3 tsourekis met het ei/watermengsel en bestrooi met anmandelschaafsel.
Bak 45 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luchtig Paasbrood met chocolade vulling.
Ingrediƫnten
Voor 3 paasbroden:
380 gr lauwe melk met 3,5 % vet.
5 eieren.
340 gr suiker.
250 gr margarine.
1 kg meel gezeefd.
75 gr verse gist.
1 envelopje mahlepi.
1 borrelglaasje masticha likeur of 1/2 tl masticha poeder.
Geraspte schil van 3 mandarijnen.
Voor de vulling:
250 gr geraspte zwarte chocolade.
250 gr geraspte witte chocolade.
Voor de bovenkant:
1 eigeel losgeklopt met 3 sl water.
100 gr geschaafde amandelen.
Als je geen masticha en mahlepi kunt vinden, vervang door vanille en poedersuiker 1 envelopje elk.
380 gr lauwe melk met 3,5 % vet.
5 eieren.
340 gr suiker.
250 gr margarine.
1 kg meel gezeefd.
75 gr verse gist.
1 envelopje mahlepi.
1 borrelglaasje masticha likeur of 1/2 tl masticha poeder.
Geraspte schil van 3 mandarijnen.
Voor de vulling:
250 gr geraspte zwarte chocolade.
250 gr geraspte witte chocolade.
Voor de bovenkant:
1 eigeel losgeklopt met 3 sl water.
100 gr geschaafde amandelen.
Als je geen masticha en mahlepi kunt vinden, vervang door vanille en poedersuiker 1 envelopje elk.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer.
Grote bowl.
Bowl.
Boterpannetje.
Rasp.
Cellophaan.
Bakpapier.
3 bakvormen.
Zeef.
Deegroller.
Penseel.
Grote bowl.
Bowl.
Boterpannetje.
Rasp.
Cellophaan.
Bakpapier.
3 bakvormen.
Zeef.
Deegroller.
Penseel.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1389958
Homepage ID
1327680
Smaak
Z
Teller
1760
Bron
Oma Anna
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de gist met lauwe melk in de bowl en los de gist op.
Klop de eieren en de suiker op de hoogste snerlheid in de mixer los tot een schuimige massa.
Smelt de margarine op matige hitte in het boterpannetje en doe in de grote bowl.
Voeg meel, masticha, mahlepi, mandarijn rasp, gesmolten margarine, ei/suikermengsel en het gist melkmengsel toe.
Kneed tot een zacht soepel deeg.
Sluit de bowl met cellophaan en laat 2 uur rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
Verhit de oven tot 160 C.
Klop de eieren en de suiker op de hoogste snerlheid in de mixer los tot een schuimige massa.
Smelt de margarine op matige hitte in het boterpannetje en doe in de grote bowl.
Voeg meel, masticha, mahlepi, mandarijn rasp, gesmolten margarine, ei/suikermengsel en het gist melkmengsel toe.
Kneed tot een zacht soepel deeg.
Sluit de bowl met cellophaan en laat 2 uur rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
Verhit de oven tot 160 C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid