Bereidingswijze
Braad nu het lam 1 uur op 190 C.
Verlaag de temperatuur tot 150 C en braad nog 3-4 uur.
Na 3 uur even proeven of het vlees gaar en zacht is.
Verlaag de temperatuur tot 150 C en braad nog 3-4 uur.
Na 3 uur even proeven of het vlees gaar en zacht is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het Paaslam of geitje nu eens niet aan het spit.
Ingrediƫnten
1 lam of geitje van ca 4 kg ( ik prefereer geit, is minder vet en ruikt lekkerder),
met de: lever, nieren, hart en longen in heel kleine stukjes gesneden.
3 citroenen gehalveerd.
1 k olijfolie.
1/2 k roomboter.
5 lenteuitjes fijngehakt.
1 grote ui fijngehakt.
4 teentjes knoflook fijngehakt.
4 teentjes knoflook in puntige stukjes gesneden.
1 sl komijn poeder.
1 sl kaneel poeder.
1/2 sl kruidnagel poeder.
6 k karolina rijst.
6 k fijngehakte tomaten.
1 k pijnboompitten geroosterd.
1 k krenten.
1 k peterselie fijngehakt.
1 k dil fijngehakt.
1 k selderie bladen fijngehakt.
Zout en peper naar smaak.
met de: lever, nieren, hart en longen in heel kleine stukjes gesneden.
3 citroenen gehalveerd.
1 k olijfolie.
1/2 k roomboter.
5 lenteuitjes fijngehakt.
1 grote ui fijngehakt.
4 teentjes knoflook fijngehakt.
4 teentjes knoflook in puntige stukjes gesneden.
1 sl komijn poeder.
1 sl kaneel poeder.
1/2 sl kruidnagel poeder.
6 k karolina rijst.
6 k fijngehakte tomaten.
1 k pijnboompitten geroosterd.
1 k krenten.
1 k peterselie fijngehakt.
1 k dil fijngehakt.
1 k selderie bladen fijngehakt.
Zout en peper naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadslee.
Grote braadpan.
Snijplank.
Mes.
Keukentouw.
Scherp puntig keukenmesje.
Keukenpapier.
Grote braadpan.
Snijplank.
Mes.
Keukentouw.
Scherp puntig keukenmesje.
Keukenpapier.
Leuke tips
Serveer met knapperig bruin stokbrood en koud bier of een koude witte wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1389938
Homepage ID
1327680
Smaak
A
Teller
1694
Bron
Oma Grisi
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 190 C.
Was het lam en dep droog met keukenpapier, prik met het puntige mesje rondom openingen en steek daar een puntje knoflook in.
Wrijf rondom en van binnen in met de halve citroenen, ( licht knijpen zodat er sap vrijkomt).
Besprenkel met zout en peper en zet opzij.
Verhit de helft van de olie en boter in de braadpan en sauteer onder voortdurend roeren ca 20 minuten de fijngesneden stukjes lever, hart, nier en long met de knoflook,ui tot ze zacht en bijna gaar zijn.
Voeg nu de rijst en de kruiden toe en roeren we 3 minuten.
Doe tomaat erbij, zout en peper naar smaak en kook tot de helft van het vocht is ingedikt.
Voeg pijnboompitten, krenten, dil, peterselie en sederie toe kook 5 minuten en laat afkoelen.
Nu vullen we het lam met het rijst/groente mengsel en naaien we het dicht met keukentouw.
Besmeer met de rest van de boter en olie en doe in de grote braadslee.
Was het lam en dep droog met keukenpapier, prik met het puntige mesje rondom openingen en steek daar een puntje knoflook in.
Wrijf rondom en van binnen in met de halve citroenen, ( licht knijpen zodat er sap vrijkomt).
Besprenkel met zout en peper en zet opzij.
Verhit de helft van de olie en boter in de braadpan en sauteer onder voortdurend roeren ca 20 minuten de fijngesneden stukjes lever, hart, nier en long met de knoflook,ui tot ze zacht en bijna gaar zijn.
Voeg nu de rijst en de kruiden toe en roeren we 3 minuten.
Doe tomaat erbij, zout en peper naar smaak en kook tot de helft van het vocht is ingedikt.
Voeg pijnboompitten, krenten, dil, peterselie en sederie toe kook 5 minuten en laat afkoelen.
Nu vullen we het lam met het rijst/groente mengsel en naaien we het dicht met keukentouw.
Besmeer met de rest van de boter en olie en doe in de grote braadslee.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid