Bereidingswijze
Voor het deeg: Mix de boter en de suiker in een beslagkom. Hierbij doe je de citroenrasp. Voeg het ei toe en mix goed door. Doe de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef dit bij het boter-suiker mengsel. Kneed het deeg met je handen. Het wordt een glad en plakkerig deeg. Verdeel het in 2 gelijke stukken, verpak elke helft in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
Tegen het einde van deze tijd kan je verder, door de oven alvast voor de verwarmen op 180 graden (of 160 graden bij hete lucht ovens). Bereid de springvorm voor met bakpapier en boter/bloem langs de randjes.
Klop de kwark, vanillesuiker (of inhoud van half vanillestokje), suiker en citroenrasp door elkaar.
Rol een helft van het deeg uit tot een cirkel op een met bloem bestoven oppervlak. De bloem is belangrijk, anders plakt het deeg te veel. Maak de eerste cirkel net iets groter dan de springvorm. Deze cirkel gaat op de bodem van de springvorm, zodat je een klein opstaand randje krijgt. Hierop gaan de frambozen. Ik had ze zelf in een grote en kleine cirkel gelegd, zodat je het duidelijk ziet bij het doorsnijden. Frambozen her en der neerleggen op het deeg is ook goed. Doe het kwarkmengsel op de vrije ruimtes tussen de frambozen. Rol nu ook het tweede portie deeg uit en leg dit als een dichte deksel bovenop de vulling. Druk de randjes aan de zijkant zacht aan. Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Direct na het bakken smeer je de lemoncurd bovenop de taart. Zo laat je de taart afkoelen.
Tegen het einde van deze tijd kan je verder, door de oven alvast voor de verwarmen op 180 graden (of 160 graden bij hete lucht ovens). Bereid de springvorm voor met bakpapier en boter/bloem langs de randjes.
Klop de kwark, vanillesuiker (of inhoud van half vanillestokje), suiker en citroenrasp door elkaar.
Rol een helft van het deeg uit tot een cirkel op een met bloem bestoven oppervlak. De bloem is belangrijk, anders plakt het deeg te veel. Maak de eerste cirkel net iets groter dan de springvorm. Deze cirkel gaat op de bodem van de springvorm, zodat je een klein opstaand randje krijgt. Hierop gaan de frambozen. Ik had ze zelf in een grote en kleine cirkel gelegd, zodat je het duidelijk ziet bij het doorsnijden. Frambozen her en der neerleggen op het deeg is ook goed. Doe het kwarkmengsel op de vrije ruimtes tussen de frambozen. Rol nu ook het tweede portie deeg uit en leg dit als een dichte deksel bovenop de vulling. Druk de randjes aan de zijkant zacht aan. Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Direct na het bakken smeer je de lemoncurd bovenop de taart. Zo laat je de taart afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk frisse lentetaart, heerlijk zoetzuur en zacht.
Ingrediƫnten
voor het deeg:
125 gram ongezouten boter
125 gram kristalsuiker
1 ei
185 bloem
1 theelepel bakpoeder (baking powder)
eetlepel citroenrasp (kant en klaar, zit ook suiker bij maar dat is ok) of zest (zelfgemaakt van een citroenschil)
voor de vulling:
250 gram naturel kwark
bakje frambozen
eetlepel citroenrasp of zest (van ongeveer 1 citroen)
20 gram suiker (meer als je zoetere vulling wilt)
1 zakje vanille suiker (lekkerder is een vanille stokje)
voor na het bakken:
3 eetlepels lemon curd
(in het originele recept stond poedersuiker en slagroom, maar ik vind lemon curd net iets fris bijdragen)
125 gram ongezouten boter
125 gram kristalsuiker
1 ei
185 bloem
1 theelepel bakpoeder (baking powder)
eetlepel citroenrasp (kant en klaar, zit ook suiker bij maar dat is ok) of zest (zelfgemaakt van een citroenschil)
voor de vulling:
250 gram naturel kwark
bakje frambozen
eetlepel citroenrasp of zest (van ongeveer 1 citroen)
20 gram suiker (meer als je zoetere vulling wilt)
1 zakje vanille suiker (lekkerder is een vanille stokje)
voor na het bakken:
3 eetlepels lemon curd
(in het originele recept stond poedersuiker en slagroom, maar ik vind lemon curd net iets fris bijdragen)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
bakpapier of genoeg boter/bloem om in te vetten
deegroller
klein stukje plastic folie of boterham zakje
bakpapier of genoeg boter/bloem om in te vetten
deegroller
klein stukje plastic folie of boterham zakje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1389500
Homepage ID
1979327
Smaak
Z
Teller
2980
Bron
Delicious april 2011 (recept aangepast)
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eerst maak je het deeg, dat daarna 30 minuten in de koelkast moet liggen voor de taart afgemaakt kan worden. Hou hier rekening mee bij de bereidingstijd.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid