Paas cupcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/18/2011 - 10:39
Bereidingswijze
Neem de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Verwijder de cakevormpjes en doe de cakejes in nieuwe (gele) cakevormpjes.

Leg het zakje chocoglazuur uit het pakket voor Kleintje Chocoladetaart in heet water tot het zacht en vloeibaar is. Doe op elk cakeje wat glazuur en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes. Laat het glazuur opdrogen.

Afbeelding
Paas cupcake
Paas cupcake
Paas cupcake
Paas cupcake
Aantal personen
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
versierde cakejes voor de pasen
Ingrediënten
Dr. Oetker Pakket voor Kleintje Chocolade taart
100 g boter, zacht
2 eieren
50 ml water
250 ml slagroom
50 ml advocaat
2 el poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-fix
chocoladepaaseitjes (melk, puur, wit)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven:175 °C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Mixer met garden
Cakevormpjes (18 stuks waarvan 9 gele vormpjes)
Spuitzak met stervormig mondje

Baktijd: 20-25 minuten

Leuke tips
Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en Klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje. Spuit op elk cakeje een mooie toef advocaatroom.
Decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1387995
Homepage ID
1415364
Smaak
N
Teller
2752
Bron
dr oethker
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de mix met de boter, eieren en 50 ml water in een kom en klop het met de mixer in de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

Zet 9 cakevormpjes op de bakplaat of in een muffinvorm. Vul de cakevormpjes tot 1 cm onder de rand met het beslag. Bak de cakejes middenin de voorverwarmde oven gaar. De cakejes moeten dan veerkrachtig aanvoelen bij het indrukken.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjaerich
Gelegenheid