Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 50 graden met een schaaltje heet water onder in.
Doe de saffraan in een glazen maatbeker en giet er het kokende water op, laten staan.
Meng broodmix, gist, zout en suiker goed door elkaar.
Voeg kookroom, blueband en crème fraiche toe.
Giet de "saffraan-thee" door een zeefje er bij.
Mix met de mixer met kneedhaken tot een egaal deeg.
Meng de eetlepel meel door het fruit, zodat de stukjes niet aan elkaar kleven.
Mix het fruit door het deeg. *
Schep het deeg in een bakblik en strijk het met natte hand mooi glad.
Laat het deeg, 30-40 minuten in de oven, rijzen tot 2x volume.
Zet de oven op 190 graden en bak het brood in 35-40 minuten gaar en bruin.
*Je kunt ook nog amandelspijs toevoegen.
150 gram amandelspijs
¼ losgeklopt ei
Theelepeltje citroenrasp
Meng alles goed door elkaar met een vork en vorm het tot een rol die iets korter is dan het bakblik.
Schep de helft van het deeg in de bakvorm leg de spijsrol in het midden en schep de rest van het deeg er op.
Doe de saffraan in een glazen maatbeker en giet er het kokende water op, laten staan.
Meng broodmix, gist, zout en suiker goed door elkaar.
Voeg kookroom, blueband en crème fraiche toe.
Giet de "saffraan-thee" door een zeefje er bij.
Mix met de mixer met kneedhaken tot een egaal deeg.
Meng de eetlepel meel door het fruit, zodat de stukjes niet aan elkaar kleven.
Mix het fruit door het deeg. *
Schep het deeg in een bakblik en strijk het met natte hand mooi glad.
Laat het deeg, 30-40 minuten in de oven, rijzen tot 2x volume.
Zet de oven op 190 graden en bak het brood in 35-40 minuten gaar en bruin.
*Je kunt ook nog amandelspijs toevoegen.
150 gram amandelspijs
¼ losgeklopt ei
Theelepeltje citroenrasp
Meng alles goed door elkaar met een vork en vorm het tot een rol die iets korter is dan het bakblik.
Schep de helft van het deeg in de bakvorm leg de spijsrol in het midden en schep de rest van het deeg er op.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
250 gram witte broodmix, bv Consenza of Twello`s
5 gram gist
½ theelepeltje zout
1 theelepel suiker
2 eetlepels blueband vloeibaar
100 gram kokend water
100 gram kookroom light
35 gram crème fraiche
1 volle theelepel saffraandraadjes
175 gram gemengd gedroogd fruit in kleine stukjes (of gewelde, goed afgedroogde krenten en/of rozijnen)
1 eetlepel meel
5 gram gist
½ theelepeltje zout
1 theelepel suiker
2 eetlepels blueband vloeibaar
100 gram kokend water
100 gram kookroom light
35 gram crème fraiche
1 volle theelepel saffraandraadjes
175 gram gemengd gedroogd fruit in kleine stukjes (of gewelde, goed afgedroogde krenten en/of rozijnen)
1 eetlepel meel
Hulpmiddelen & keukengerei
Een klein cakeblik, licht ingevet
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1387806
Homepage ID
1418291
Smaak
Z
Teller
2781
Bron
Jeandrine Kastelein
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid