Bereidingswijze
Cupcakes:
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel, het bakpoeder en de cacao erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de cakes: 15-20 minuten tot ze in het midden stevig aanvoelen.
Chocolade botercreme:
Klop de boter in een kom erg zacht.
Doe de cacao in een klein kommetje en voeg het kokende water toe.
Meng tot een papje en doe dat bij de boter.
Voeg de poedersuiker en de vanille toe en klop tot een glad glazuur.
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel, het bakpoeder en de cacao erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de cakes: 15-20 minuten tot ze in het midden stevig aanvoelen.
Chocolade botercreme:
Klop de boter in een kom erg zacht.
Doe de cacao in een klein kommetje en voeg het kokende water toe.
Meng tot een papje en doe dat bij de boter.
Voeg de poedersuiker en de vanille toe en klop tot een glad glazuur.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Cupcakes:
125 gram boter
125 gram (riet)suiker
2 eieren
2 eetlepels melk
70 gram rijstmeel
30 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
4 gram bakpoeder
15 gram cacao
Cupcakeplaat, waarin papieren caisses zijn geplaatst
Chocolade botercreme:
90 gram zachte boter
10 gram cacao
2 eetlepels kokend water
125 gram poedersuiker
Enkele druppels vanille-essence
125 gram boter
125 gram (riet)suiker
2 eieren
2 eetlepels melk
70 gram rijstmeel
30 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
4 gram bakpoeder
15 gram cacao
Cupcakeplaat, waarin papieren caisses zijn geplaatst
Chocolade botercreme:
90 gram zachte boter
10 gram cacao
2 eetlepels kokend water
125 gram poedersuiker
Enkele druppels vanille-essence
Leuke tips
Voor de versiering
1 portie chocolade botercrème
Chocolade vlokken
36 suikereitjes (Hema)
Verdeel de botercrème over de cakejes.
Schik de vlokken op de randen van de cakes om een nestje te maken.
Leg 3 eitjes in elk nestje.
1 portie chocolade botercrème
Chocolade vlokken
36 suikereitjes (Hema)
Verdeel de botercrème over de cakejes.
Schik de vlokken op de randen van de cakes om een nestje te maken.
Leg 3 eitjes in elk nestje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1387805
Homepage ID
1418291
Smaak
Z
Teller
3102
Bron
Jeandrine Kastelein
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid