Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg het ei en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Roer de stukjes witte chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Laat de cakejes 10-12 minuten bakken, de cakes moeten in het midden stevig aanvoelen.
Topping 1:
50 ml crème fraiche
100 gram witte chocolade
24 suikereitjes (Hema)
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de crème fraiche er doorheen.
Laat het mengsel afkoelen en zo nodig iets opstijven in de koelkast.
Schep of spuit het op de cupcakes.
Leg op elk cakeje een paaseitje voor het glazuur hard wordt.
Topping 2:
Half kopje poedersuiker
Water
Enkele druppels kleurstof
24 paaseitjes (groen en gele jellybeans van AH)
Roer druppel voor druppel water door de poedersuiker tot het een dik glanzend glazuur is.
Schep een klein schepje op het cakeje en verdeel het met de achterkant van het lepeltje.
Leg een paaseitje op elk cakeje en laat het uitharden/drogen.
Klop de boter en de suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.
Voeg het ei en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
Klop tot het een glad beslag is.
Roer de stukjes witte chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Laat de cakejes 10-12 minuten bakken, de cakes moeten in het midden stevig aanvoelen.
Topping 1:
50 ml crème fraiche
100 gram witte chocolade
24 suikereitjes (Hema)
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de crème fraiche er doorheen.
Laat het mengsel afkoelen en zo nodig iets opstijven in de koelkast.
Schep of spuit het op de cupcakes.
Leg op elk cakeje een paaseitje voor het glazuur hard wordt.
Topping 2:
Half kopje poedersuiker
Water
Enkele druppels kleurstof
24 paaseitjes (groen en gele jellybeans van AH)
Roer druppel voor druppel water door de poedersuiker tot het een dik glanzend glazuur is.
Schep een klein schepje op het cakeje en verdeel het met de achterkant van het lepeltje.
Leg een paaseitje op elk cakeje en laat het uitharden/drogen.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor 24 stuks
Ingrediënten
60 gram zachte boter
60 gram (riet)suiker
1 ei
1 eetlepel melk
40 gram rijstmeel
20 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
2 gram bakpoeder
50 gram witte chocolade, fijn gehakt
60 gram (riet)suiker
1 ei
1 eetlepel melk
40 gram rijstmeel
20 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
2 gram bakpoeder
50 gram witte chocolade, fijn gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Cupcakeplaat, waarin kleine papieren caisses zijn geplaatst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1387804
Homepage ID
1418291
Smaak
Z
Teller
4775
Bron
Jeandrine Kastelein
Drank
Uit
Bookmarked
41
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid