Bereidingswijze
Rol per broodje een bolletje deeg uit tot een langwerpig plakje. Leg daar een rolletje gehakt op en vouw dicht. Smeer de naden dicht met eiwit. Laat ze nog een half uurtje door rijzen.
Leg alle 12 broodjes op een bakplaat, besmeer ze met eigeel en bak ze in zo`n 20 minuten af.
TIP: Bak een stukje van je gehakt van tevoren en proef!
Leg alle 12 broodjes op een bakplaat, besmeer ze met eigeel en bak ze in zo`n 20 minuten af.
TIP: Bak een stukje van je gehakt van tevoren en proef!
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Voor de worst:
4,5 ons hamlappen tot gehakt gedraaid
75 gram reuzel
1/2 tl kerrie
1/2 tl nootmuskaat
zout en peper
1 ei
paneermeel
Voor het deeg
400 gr bloem
1 theel zout
24 gr verse gist of 7 gr. gedroogd
6 gr suiker
1 à 1,5dl lauwwarme melk
70 gr reuzel
eigeel om de broodjes mee te bestrijken
4,5 ons hamlappen tot gehakt gedraaid
75 gram reuzel
1/2 tl kerrie
1/2 tl nootmuskaat
zout en peper
1 ei
paneermeel
Voor het deeg
400 gr bloem
1 theel zout
24 gr verse gist of 7 gr. gedroogd
6 gr suiker
1 à 1,5dl lauwwarme melk
70 gr reuzel
eigeel om de broodjes mee te bestrijken
Hulpmiddelen & keukengerei
Vleesmolen
Leuke tips
Klassiek met pasen en op kerstochtend.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1387483
Homepage ID
1010492
Teller
660
Bron
familierecept
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eerst het gehakt met alle ingredienten kneden en in de koelkast leggen om het wat steviger te laten worden. Dat kan best een dag van tevoren.
Zeef de bloem en voeg het zout toe. Scheid 1 ei, klop het eiwit los met de gist en de suiker en laat dit 8 minuten rusten.
Doe het gistmengsel bij de bloem en voeg de melk en de reuzel toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 minuten afgedekt onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen.
Vorm 12 bolletjes en laat die op een warme plaats, wederom afgedekt nog zo`n 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225ºC.
NB: In het deeg kan de reuzel eventueel vervangen worden door boter. In het gehakt door buikspek. Dit buikspek dan wel meedraaien.
Zeef de bloem en voeg het zout toe. Scheid 1 ei, klop het eiwit los met de gist en de suiker en laat dit 8 minuten rusten.
Doe het gistmengsel bij de bloem en voeg de melk en de reuzel toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 minuten afgedekt onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen.
Vorm 12 bolletjes en laat die op een warme plaats, wederom afgedekt nog zo`n 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225ºC.
NB: In het deeg kan de reuzel eventueel vervangen worden door boter. In het gehakt door buikspek. Dit buikspek dan wel meedraaien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid