Bereidingswijze
Breek de eieren door met een mes in het midden te tikken. Bewaar het eiwit in een vetvrije kom en bewaar ook de 12 mooiste halve eierschalen. Splits zorgvuldig, zodat er geen dooier in het eiwit komt. De eidooiers gebruiken we nu verder niet (maar je kunt hier zelf heel gemakkelijk mayonaise van maken). Smelt de chocolade apart van elkaar in een kom boven kokend water. Vul vier halve eieren met witte, vier met pure en vier met melkchocolade. Klop 6 eiwitten goed stijf met de suiker. Spuit of lepel het stijve eiwit op de 12 eitjes en plaats ze even onder de hete grill. Serveer op een bord en zet de eitjes vast in een hoopje suiker. Strooi de gekleurde hagel er over.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 12 stuks eieren
* 120 gr melkchocolade
* 120 gr pure chocolade
* 120 gr witte chocolade
* 4 eetl suiker
* 1 potje gekleurde hagel (taart garnering)
* 120 gr melkchocolade
* 120 gr pure chocolade
* 120 gr witte chocolade
* 4 eetl suiker
* 1 potje gekleurde hagel (taart garnering)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1385923
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
1541
Bron
keurslager
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid