avocado charlottes met zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/22/2010 - 16:24
Bereidingswijze
Snijdt de plakjes zalm bij en bekleedt de vorpjes hiermee rondom. zet koel.
Snijdt de surimisticks in stukjes.
week de gelatine in koud water.
Neem het vruchtvlees uit de avocados.
Verwarm het citroensap met 1 eetl water en enkele druppels tabasco.
knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in het vocht.
Laat afkoelen en meng het met de avocado. Breng op smaak met zout en e.v. wat tabasco.
Vul de vormpjes voor de helft met het avocadomassa,en druk hierin de stukjes surimi.dek af met de rest van de avocado en vouw het plasticfolie hierover dicht.
Zet de vormpjes in de koelkast om op te stijven.
Neem de charlottes uit de vormpjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
leuk voorgerechtje wat niet veel voorbereiding nodig heeft.
Ingrediƫnten
6 plakjes gerookte zalm
ca 4 surimisticks
2 gelatineblaadjes
3 rijpe avocados
1 eetl citroensap
tabasco
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kommetjes
Leuke tips
e.v. met wat blaadjes sla of rucola met een vinaigrette of met een lepeltje creme fraiche dat met wat zout en peper en wat groene kruiden is aangemaakt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1379495
Homepage ID
1195038
Smaak
N
Teller
678
Bron
dagblad bn de Stem
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de hartige charlottes ruim van te voren, zodat de vulling van avocado en surimi op kunnen stijven. reken daar minimaal 2 a 21/2 uur voor.
Bekleed de kommetjes met plasticfolie, zodat de timbaaltjes er makkelijk uitgehaald kunnen worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cdrek
Gelegenheid