Bereidingswijze
Doe de boter in de pan en doe de helft van de gesneden champignons (beide soorten) erbij. Bak dit kort en bestrooi het met de bloem om een roux te maken. Roer goed en bak zachtjes zodat de roux vrij blank blijft. Voeg daarna de wijn toe en zorg met roeren dat het opgenomen wordt. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en zorg dat ook dit opgenomen wordt. Tenslotte kunnen de overige gesneden champignons toegevoegd worden. Daarna een mespuntje nootmuskaat en wat versgemalen zwarte peper door heen roeren voor wat meer smaak
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Champignon ragout vind ik een van de makkelijke gerechten om klaar te maken voor bijv een wat luxere lunch
Ingrediƫnten
75 gram champignons
75 gram kastanjechampignons
1 glas droge witte wijn
50 gram boter
50 gram bloem
250 ml groentenbouillon
nootmuskaat (gemalen)
Zwarte Peper (vers gemalen)
75 gram kastanjechampignons
1 glas droge witte wijn
50 gram boter
50 gram bloem
250 ml groentenbouillon
nootmuskaat (gemalen)
Zwarte Peper (vers gemalen)
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, koekepan, garde
Leuke tips
In ragoutbakjes
geroosterd wit brood
geroosterd wit brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1376925
Homepage ID
1950008
Smaak
H
Teller
15088
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Champignons wassen en in schijfjes snijden
boter smelten evt clariferen
boter smelten evt clariferen
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid