Bereidingswijze
Sneetjes brood ontkorsten en (in keukenmachine) verkruimelen. Broodkruim, kruiden, knoflook, tapenade, zout en peper door 75 g boter roeren. Lamsracks met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en lamsracks in 2 minuten rondom bruin bakken. Lamsracks in ovenschaal leggen en braadvet eromheen schenken. Bovenkant van vlees bedekken met kruidenmengsel, goed aandrukken. In midden van oven lamsracks in ca. 15 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Vlees op vier warme borden leggen. Lamsracks (aan tafel) tussen botjes door in plakken snijden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
3 sneetjes (oud) witbrood
1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g fijngehakt, AH)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel groene olijventapenade
125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
2 lamsracks met 4 botjes
1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g fijngehakt, AH)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel groene olijventapenade
125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
2 lamsracks met 4 botjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal of braadslede
Leuke tips
Serveren met notenrijst en lentegroenten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1376904
Homepage ID
1160051
Smaak
H
Teller
3253
Bron
AllerHande april 2003
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid