Engelse zalmboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/27/2010 - 19:55
Bereidingswijze
In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen. Vuur zeer laag draaien en zalmfilet in wijn leggen (eventueel nog wat water toevoegen, vis moet net onderstaan) en in 10 min. gaar laten worden. Zalm met schuimspaan uit pan nemen. Donkere stukjes zalm verwijderen, rest met 50 g boter en 3 el van kookvocht in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zalmsnippers toevoegen en kort meepureren, zodat nog enigszins grove stukjes zalm zichtbaar blijven. Helft van tuinkers erdoor scheppen en mengsel op smaak brengen met zout en peper. Zalmmengsel in schaaltje scheppen en bovenkant gladstrijken. (In magnetron) rest van boter smelten. Boter in dun laagje op zalmmengsel schenken en (in koelkast of vriezer) laten opstijven. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Garneren met rest van tuinkers.
Afbeelding
Engelse zalmboter
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
150 ml droge witte wijn
400 g zalmfilet
75 g roomboter
50 g gerookte zalmsnippers
1/2 bakje tuinkers
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
schaaltje of kleine soufflévorm (inhoud 500 ml)
Leuke tips
Lekker met geroosterd wit- of bruinbrood.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1376899
Homepage ID
1160051
Smaak
H
Teller
750
Bron
AllerHande 03 2005
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nmbvv
Gelegenheid