Eieren in gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/27/2010 - 19:25
Bereidingswijze
Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille.
Afbeelding
Eieren in gerookte zalm
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
200 g gerookte zalm
100 g hüttenkäse
2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden
75 g waterkers
4 eieren (medium)
versgemalen citroenpeper
Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie
koffiekopjes, dun ingevet met olie
Leuke tips
Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1376897
Homepage ID
1160051
Smaak
H
Teller
1187
Bron
AllerHande 04 2006
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nmbvv
Gelegenheid