Roerei met truffelolie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/27/2010 - 19:15
Bereidingswijze
Veeg de champignons met een stuk keukenpapier schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes champignon al omscheppend 3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de champignons over de eierdopjes. Klop in een kom de eieren los. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de rest van de boter in de pan en schenk er de losgeklopte eieren in. Laat ze al roerend op een laag vuur stollen. Bak het ei niet te lang, want het roerei moet nog wel smeuïg zijn. Schep het roerei op de champignons in de dopjes. Druppel er een beetje olie met truffelaroma over en leg op elk dopje enkele sprietjes bieslook.
Afbeelding
Roerei met truffelolie
Aantal personen
8.00
Ingrediënten
100 g kastanjechampignons
4 eieren, losgeklopt
2 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma (witte truffel)
enkele sprietjes bieslook
brood, geroosterd om erbij te serveren
1 eetlepel boter
Hulpmiddelen & keukengerei
8 diepe eierdopjes
Leuke tips
Serveer er geroosterd brood bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1376896
Homepage ID
1160051
Smaak
H
Teller
1368
Bron
AllerHande 04 2006
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nmbvv
Gelegenheid