Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen. Meng in een kom de crème fraîche, citroenrasp en dille. Houd zes toefjes dille achter. Breng het crème-fraîchemengsel op smaak met zout en peper. Schep de helft van het crème-fraîchemengsel in een andere kom. Verwijder vel en graatjes van de zalm en prak hem fijn. Meng de zalm door de helft van het crème-fraîchemengsel. Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden. Besmeer de ene helft van de sneetjes met zalmmousse en de andere helft met het crème-fraîchemengsel. Verdeel de plakjes gerookte zalm over de sneetjes met zalmmousse en leg de sneetjes met het crème-fraîchemengsel erop. Leg op elk broodje een toefje van de achtergehouden dille.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
125 ml crème fraîche
8 takjes dille, fijngesneden
1 blikje rode zalm (105 g)
6 sneetjes wit casinobrood
100 g gerookte zalm
125 ml crème fraîche
8 takjes dille, fijngesneden
1 blikje rode zalm (105 g)
6 sneetjes wit casinobrood
100 g gerookte zalm
Hulpmiddelen & keukengerei
broodrooster of contactgrill
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1376894
Homepage ID
1160051
Smaak
H
Teller
707
Bron
AllerHande 04 2007
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid