aspergesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/26/2010 - 12:25
Bereidingswijze
Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een laag vuur aan totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden asperges (niet de doormidden gesneden punten) toe en kook ze voor 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en laat alles voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de doormidden gesneden aspergepunten in een pan met water en zout in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar en giet ze af, terwijl de aspergesoep aan het koken is.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer of een blender. Voeg de room er bij en eventueel de Vermouth. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap.
Afbeelding
aspergesoep
aspergesoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere lichte soep. ideaal voor het paasdiner.
Ingrediƫnten
1kg asperges
1 ui
50 gram ongezouten boter
1 liter kippenbouillon
80ml room
blaadjes van 2 takjes tijm
citroensap
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender of staafmixer
Leuke tips
Serveer de aspergesoep met de doormidden gesneden asperge punten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1376850
Homepage ID
1940731
Smaak
R
Teller
22485
Bron
www.soepmaken.nl/aspergesoep
Waardering aantal
3
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
102
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij de ui. Haal van 12 asperges de punten eraf en snij de punten doormidden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
machutch
Gelegenheid