Bereidingswijze
Gril de amandelen in een tefalpan, voeg een afgestreken eetlepel suiker toe en laat ze zachtjes karameliseren. Idem voor de pistachenootjes. NIET stiekum proeven, is heet!!
Af laten koelen. Klop intussen de eiwitten stijf. Breng de honing aan de kook en giet deze, al kloppend, in een dun straaltje bij de eiwitten.
Klop de eidooiers met de suiker licht en schuimig en spatel door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de eimassa. Hak de noten grof en spatel door de massa.
Schep in de vorm ( je houdt wat over voor een klein bakje) en zet minstens 6 uur in de diepvries.
Af laten koelen. Klop intussen de eiwitten stijf. Breng de honing aan de kook en giet deze, al kloppend, in een dun straaltje bij de eiwitten.
Klop de eidooiers met de suiker licht en schuimig en spatel door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de eimassa. Hak de noten grof en spatel door de massa.
Schep in de vorm ( je houdt wat over voor een klein bakje) en zet minstens 6 uur in de diepvries.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De lekkerste die ik ooit geproefd heb!
Ingrediënten
2 eieren, 80 g + 2 eetlepels fijne suiker, 65 g honing, 65 g amandelen, 50 g ongezouten pistachenoten, 2,7 dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm, liefst siliconen van 1 liter, mixer
Leuke tips
Serveer bv. met een beetje frambozencoulis of wat vers rood fruit.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1376567
Homepage ID
1332910
Smaak
Z
Teller
5897
Bron
vriendin (Sophie)
Drank
Uit
Bookmarked
34
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de vliesjes van de amandelen : giet er zoveel kokend water op dat ze ruim onder water staan. Na 2 minuten afgieten en afspoelen met koud water. Wrijf de vliesjes eraf.Goed droog maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid