Citroenkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/16/2010 - 18:58
Bereidingswijze
1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het citroenrasp en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot cm dik. 3. Leg de siliconenbakvorm met de open kant op het deeg en snijd met een mesje langs de rand. Snijd van het deeg, nu in de vorm van een haas, nog een randje van 1/2 cm af zodat het in de bakvorm past. Leg het in de bakvorm. Steek uit de rest van het deeg met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes of rol het deeg tot een worst en snijd daar plakken van. 4. Leg de paashaasvorm en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. gaar en goudbruin. Laat de koekjes en de paashaas (in de vorm) afkoelen.
Afbeelding
Citroenkoekjes
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g boter
125 g basterdsuiker
1 ei
bloem, om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, deegroller, uitsteekvormpjes, siliconenbakvorm haas
Leuke tips
Versiertips: 1. Breek 1 reep witte of melkchocolade (100 g) in stukjes in een metalen kom of pan. Hang deze boven een pan kokend water. Laat de chocolade smelten, roer af en toe. Bestrijk de koekjes ermee. 2. Pers 1 citroen uit. Roer 2 el citroensap door 125 g poedersuiker tot een stroperig glazuur. Voeg wat citroensap toe als het glazuur te dik is of wat poedersuiker als het te dun is. Versier de koekjes ermee. 3. Ook leuk: rozijnen als oogjes, amandelen als hazentanden, gemalen kokos als vachtje, halve rotellas (opgerolde dropveters) als snorharen, smarties voor neusjes en staartjes en pompoenpitten als handjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1376520
Homepage ID
1360476
Smaak
Z
Teller
977
Bron
Allerhande 2010
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kb14
Gelegenheid