Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met 125 g basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Spatel het zelfrijzend bakmeel er doorheen en voeg de melk toe. Schep op het laatste moment de frambozen erdoor maar houd 12 mooie exemplaren achter. 2. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en zet ze op een bakplaat in de oven. Bak de cupcakes in 15 min. goudbruin. Neem ze uit de oven. Laat ze afkoelen op een rek. 3. Doe de poedersuiker in een kom, schenk het citroensap erbij en roer tot een gladde, stroperige pasta. Als het te dik is, voeg dan nog 1 el heet water toe. Is het te dun, voeg dan nog wat poedersuiker toe. Rol de frambozen door de resterende basterdsuiker. Bestrijk de afgekoelde cakejes met het glazuur en versier met een gesuikerde framboos.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
125 g boter
125 g witte basterdsuiker + 2 el extra voor de frambozen
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
3 el volle melk
2 doosjes frambozen (a 125 g)
125 g poedersuiker
1/2 citroen, uitgeperst
125 g witte basterdsuiker + 2 el extra voor de frambozen
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
3 el volle melk
2 doosjes frambozen (a 125 g)
125 g poedersuiker
1/2 citroen, uitgeperst
Hulpmiddelen & keukengerei
papieren cakevormpjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1376518
Homepage ID
1360476
Teller
2907
Bron
Allerhande 2010
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid