Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C. Kruid de kipfilet met de kruiden. Bak de kipblokjes samen met knoflook in beetje olie rondom mooi bruin en laat daarna afkoelen. Meng de kersen, de sauspoeder, de sambal en de creme fraiche door elkaar. Voeg als laatste de afgekoelde kipblokjes toe. Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een grotere plak. Leg deze in de ingevette quichevorm. Verdeel hierin het kip-kersenmengsel verdelen. Dan de laatste drie plakjes ook weer uitrollen tot een plak en deze als deksel op de vulling leggen. Bestrooi met kaas naar smaak en maak een gaatje midden in het deksel voordat je de taart afbakt in de oven. na 25 minuten is de taart klaar!
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Ingrediƫnten
400 gr. kipfiletblokjes
1 pot kersen
1/2 zakje kerriesaus
1 potje creme fraiche
2 teentjes knoflook
1 tl. sambal oelek
kipkruiden (of peper en zout)
6 plakjes bladerdeeg
geraspte kaas
1 pot kersen
1/2 zakje kerriesaus
1 potje creme fraiche
2 teentjes knoflook
1 tl. sambal oelek
kipkruiden (of peper en zout)
6 plakjes bladerdeeg
geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Quiche/taartvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1376481
Homepage ID
1341299
Smaak
H
Teller
2453
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Klant
lg
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid