Bereidingswijze
Bak het lamsvlees aan in een koekenpan tot het een bruin korstje heeft en voeg de marinade toe.
Laat zachtjes verder sudderen tot alle vloeistof is verdampt en de olie zich begint te scheiden van de rest; voeg dan de tomaten toe en net voldoende water om het vlees te laten onderstaan. Dek de pan af en laat verder sudderen op een laag vuur tot het lamsvlees gaar is.
Voeg de garam masala en het citroensap toe. Corrigeer de textuur van de saus zonodig met wat water.
Breng aan de kook.
Voeg een paar schijfjes citroen toe, dek de pan onmiddellijk af en haal ze van het vuur.
Laat zachtjes verder sudderen tot alle vloeistof is verdampt en de olie zich begint te scheiden van de rest; voeg dan de tomaten toe en net voldoende water om het vlees te laten onderstaan. Dek de pan af en laat verder sudderen op een laag vuur tot het lamsvlees gaar is.
Voeg de garam masala en het citroensap toe. Corrigeer de textuur van de saus zonodig met wat water.
Breng aan de kook.
Voeg een paar schijfjes citroen toe, dek de pan onmiddellijk af en haal ze van het vuur.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch Egyptisch gerecht
Ingrediënten
900 gr lamsvlees-blokjes 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
1 grote vleestomaat in blokjes gesneden.
3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
70 gr amandelen,
50 gr gehakte verse koriander
1 tl geraspte citroenschil
zout (naar smaak)
0,5 dl zonnebloemolie
1 tl garam masala pasta
Vers citroensap naar smaak
1 grote vleestomaat in blokjes gesneden.
3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
70 gr amandelen,
50 gr gehakte verse koriander
1 tl geraspte citroenschil
zout (naar smaak)
0,5 dl zonnebloemolie
1 tl garam masala pasta
Vers citroensap naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine of een tjobè
Dikke koekenpan met anti-aanbaklaag
Dikke koekenpan met anti-aanbaklaag
Leuke tips
Dien op met de amandelen en schijfjes citroen en basmatirijst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Joods
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1376416
Homepage ID
1341299
Smaak
H
Teller
2311
Bron
T Cook
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maal de knoflook, amandelen en gemalen koriander fijn in een keukenmachine.
Roer er de zonnebloemolie, citroenschil en het zout doorheen.
Smeer alle stukken vlees in met dit mengsel en laat in de koelkast een uur marineren.
Roer er de zonnebloemolie, citroenschil en het zout doorheen.
Smeer alle stukken vlees in met dit mengsel en laat in de koelkast een uur marineren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid