Lentesalade met geroosterde kip & kiwi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/04/2010 - 11:22
Bereidingswijze
Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
Breng de dressing op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven.
Afbeelding
Lentesalade met geroosterde kip & kiwi
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
3 citroenen
600 gram kipfilet, in reepjes
7 eetleepels olijfolie traditioneel
4 teentjes knoflook, geperst
peper & zout
150 gram jonge bladsla
4 kiwi`s, in plakjes
300 gram cherrytomaatjes (indien mogelijk 150 gram rode en 150 gram gele tomaatjes), gehalveerd
1 eetlepel honing
2 theelepels (grove) mosterd
2-3 eetlepels verse tuinkruiden (fijngehakt
Leuke tips
Voor de kinderen: maak de lentesalade voor de kinderen nog wat zoeter en fruitiger door de tomaatjes te vervangen door stukjes (verse) ananas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1376077
Homepage ID
1358835
Smaak
N
Teller
4603
Bron
paasrecepten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroensrasp, knoflook en peper en zout naar smaak.
Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
planco
Gelegenheid