Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak iets uit en bekleed telkens een holletje met een plakje deeg.
Verdeel de ragout erover en draai de punten van de plakjes deeg samen tot een toefje. Let op dat ze goed dicht zijn. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de pasteitjes in de voorverwamde oven in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en haal ze met behulp van een vork uit de vorm
Verdeel de ragout erover en draai de punten van de plakjes deeg samen tot een toefje. Let op dat ze goed dicht zijn. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de pasteitjes in de voorverwamde oven in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en haal ze met behulp van een vork uit de vorm
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voorgerecht met pasen
Ingrediënten
200 gram doperwtjes & worteltjes (vers)
zout
2 eetlepels olijfolie + extra olie om in te vetten
2 sjalotten, in dunne partjes
½ eetlepel tarwebloem + extra om uit te rollen
1 blik kalfsragout (à 400 gram)
12 plakjes hartig taartdeeg (diepvries), ontdooid
1 scharrelei, losgeklopt
zout
2 eetlepels olijfolie + extra olie om in te vetten
2 sjalotten, in dunne partjes
½ eetlepel tarwebloem + extra om uit te rollen
1 blik kalfsragout (à 400 gram)
12 plakjes hartig taartdeeg (diepvries), ontdooid
1 scharrelei, losgeklopt
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvorm met 12 kuiltjes, ingevet
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1376075
Homepage ID
1358835
Smaak
N
Teller
2564
Bron
paasrecepten
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de worteltjes in plakjes en kook ze met de doperwtjes in een paar minuten in water met een beetje zout beetgaar. Laat de groenten goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot ca. 2 minuten op een halfhoog vuur. Laat de sjalot in 5 minuten op laag vuur zachtjes gaar fruiten.
Strooi de bloem erover en schep goed om. Voeg de ragout en de afgegoten groenten toe en roer het geheel nog eens goed door. Neem de pan van het vuur.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot ca. 2 minuten op een halfhoog vuur. Laat de sjalot in 5 minuten op laag vuur zachtjes gaar fruiten.
Strooi de bloem erover en schep goed om. Voeg de ragout en de afgegoten groenten toe en roer het geheel nog eens goed door. Neem de pan van het vuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid