Bereidingswijze
Verwarm de oven 200 C. Vorm van het deeg een plat rond brood en leg dit op een ingevette bakplaat. Bak het rozemarijnbrood in het midden van de hete oven. Bestrijk het brood na 15 minuten bakken met een mengsel van 3 el basterdsuiker en 3 el heet water. Bak het brood daarna nog 15 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niets is lekkerder dan vers brood!
Ingrediƫnten
1 pak Mix voor witbrood ( koopmans)
3 dl handwarm water,
25 gr boter,
4 el olijfolie,
100 g rozijnen,
3 takjes verse rozemarijn
1 takje verse oregano
1 tl zout,
4 el witte basterdsuiker
3 dl handwarm water,
25 gr boter,
4 el olijfolie,
100 g rozijnen,
3 takjes verse rozemarijn
1 takje verse oregano
1 tl zout,
4 el witte basterdsuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1376060
Homepage ID
1341299
Smaak
H
Teller
1135
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kneed een samenhangend deeg van de broodmix, water en boter. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, laat 10 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de olijfolie en bak hierin, al omscheppend, de rozijnen met de rozemarijn en de oregano , ong. 2 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg het zout en 1 el basterdsuiker aan het rozemarijnmengsel toe. Kneed de rozijnen met de olie voorzichtig door het deeg en laat de deegmassa, afgedekt, 30 minuten narijzen op een warme plaats.
Verwarm de olijfolie en bak hierin, al omscheppend, de rozijnen met de rozemarijn en de oregano , ong. 2 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg het zout en 1 el basterdsuiker aan het rozemarijnmengsel toe. Kneed de rozijnen met de olie voorzichtig door het deeg en laat de deegmassa, afgedekt, 30 minuten narijzen op een warme plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid