chocolade taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/01/2010 - 11:19
Bereidingswijze
Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia Natuur, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreos in grove stukken. Verdeel over de taart.
Afbeelding
chocolade taart
chocolade taart
Aantal personen
14.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tip: Na 1 nacht is de taart nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel
Ingrediënten
160 g Philadelphia Natuur of Philadelphia Natuur light
200 g Oreos chocoladevulling)
50 g roomboter
200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0% vet)
75 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 g Côte d` Or melk- of pure chocolade (naar wens)
2 zakjes klopfix (à 8 gr)
3 dl slagroom
150 g Oreos witte vulling, topping
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1375946
Homepage ID
880827
Smaak
R
Teller
8986
Bron
philadelphia
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
143
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geudens
Gelegenheid