Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/27/2010 - 20:49
Bereidingswijze
Serveersuggestie: lekker met aardappelkroketjes en peultjes met worteltjes.
Neem tilapia in plaats van zalm.
Vervang de roquefort door Danish blue of gorgonzola.
Afbeelding
Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus
Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gekruide zalm in bladerdeeg
uit de oven
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 moten zalm (ca. 125 gram per stuk)
peper en zout
2 sjalotjes
1 eetlepel gehakte dille (vers of uit de diepvries)
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of uit de diepvries)
1 eidooier
100 gram roquefort
200 ml kookroom
50 ml vermout of medium sherry
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat
kom
Leuke tips
Elzasser riesling of een chardonnay.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1375897
Homepage ID
1415364
Smaak
A
Teller
6696
Bron
Boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de vis moten in met peper en zout. Pel de sjalotjes en snipper ze. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop.
Leg de moten tussen 2 bladerdeeg lapjes. Bestrijk de deeg randen met water. Druk de deeg randen goed aan, rol ze iets op of kartel ze met een vork.
Bestrijk de zalmpakketjes met losgeklopte eidooier.
Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en vermout. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de zalmpakketjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjaerich
Gelegenheid