Bereidingswijze
In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g gewelde abrikozen (zakje à 200 g)
125 g rozijnen
50 g pijnboompitten
2 takjes rozemarijn
1 pak witbroodmix (500 g)
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel gemalen kardemomfruit
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
25 g roomboter
poedersuiker uit strooibus
1 sinaasappel
100 g gewelde abrikozen (zakje à 200 g)
125 g rozijnen
50 g pijnboompitten
2 takjes rozemarijn
1 pak witbroodmix (500 g)
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel gemalen kardemomfruit
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
25 g roomboter
poedersuiker uit strooibus
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
handmixer met deeghaken
tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter
handmixer met deeghaken
tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter
Leuke tips
Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1375894
Homepage ID
1415364
Teller
1181
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten laten afkoelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. Tulbandvorm dun invetten. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden. Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen. Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten laten afkoelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. Tulbandvorm dun invetten. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid