Paasbrood met walnoten en honing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/24/2010 - 00:00
Afbeelding
Paasbrood met walnoten en honing
Paasbrood met walnoten en honing
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
paasbrood met walnoten en geen amandelspijs
Ingrediƫnten
500 gr tarwe bloem
4 dl lauw water
1 zakje droge gist 7 gr (Koopmans Bakkersgist)
(of 20 gr verse gist)
1 eetl vloeibare honing
10 gr zout
100 gr blauwe rozijnen (Sun Dream)
150 gr halve walnoten, in stukjes

Hulpmiddelen & keukengerei
Voor een tulbandvorm met een doorsnee van 20 cm.
kom
mixer
Leuke tips
Bestrooi met poedersuiker
Bereidingstijd
> 120 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1375764
Homepage ID
1415364
Teller
649
Bron
toprecept
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem in een kom, los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.
Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel hier in. Roer de ingrediƫnten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met een deel van de bloem. Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
Giet de rest van het water in twee delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen. Zet de deeghaken op de handmixer en kneed het deeg vier minuten.
Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten. Kneed de rozijnen en noten door het deeg. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de tulbandvorm in.
Doe het deeg in de vorm en laat het onder een vochtige doek op een warme plaats weer ca. 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Bak het brood 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ca. 35 minuten af.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjaerich
Gelegenheid