Bereidingswijze
1.Meng de helft van de venkelreepjes met de prei,peperkorrels,de wijnazijn en de witte wijn in een steelpan.
Houd wat overgebleven venkel apart voor de garnering.
Breng het wijnmengsel aan de kook.
Laat op een laag vuur onafgedekt sudderen tot er van het mengsel ongeveer 2 volle eetlepels zijn overgebleven.
Zeef het wijnconcentraat door een theedoek in een grote,hittebestendige kom.
Verwijder de vaste delen.
Laat het geheel een beetje afkoelen.
2.Grill de sint-jacobsschelpen op een voorverhitte ingevette grillpan op de barbecue kan het ook,tot ze aan beide kanten bruin en gaar zijn.
3.Doe de wijnconcentraat met de eierdooiers,de mousserende wijn en het citroensap in een grote kom en zet hem au bain-marie.
Klop de eierdooiermengsel op tot het in volume is verdubbeld.
Klop er geleidlijk de room door en de dille.
4.Schenk wat saus op elk bord.
Verdeel op elk bord 4 sint-jacobsschelpen op de saus.
Garneer het geheel met de de overgebleven venkel.
Houd wat overgebleven venkel apart voor de garnering.
Breng het wijnmengsel aan de kook.
Laat op een laag vuur onafgedekt sudderen tot er van het mengsel ongeveer 2 volle eetlepels zijn overgebleven.
Zeef het wijnconcentraat door een theedoek in een grote,hittebestendige kom.
Verwijder de vaste delen.
Laat het geheel een beetje afkoelen.
2.Grill de sint-jacobsschelpen op een voorverhitte ingevette grillpan op de barbecue kan het ook,tot ze aan beide kanten bruin en gaar zijn.
3.Doe de wijnconcentraat met de eierdooiers,de mousserende wijn en het citroensap in een grote kom en zet hem au bain-marie.
Klop de eierdooiermengsel op tot het in volume is verdubbeld.
Klop er geleidlijk de room door en de dille.
4.Schenk wat saus op elk bord.
Verdeel op elk bord 4 sint-jacobsschelpen op de saus.
Garneer het geheel met de de overgebleven venkel.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
* Met een emulsie van eierdooier en wijn creëert u een saus die licht en romig is,maar toch weinig vet en kilokalorieën bevat en die u bij de gegrilde sint-jacobsschelpen serveert.
Ik heb sint-jacobsschelpen genomen met koraal.
U kunt het ook verwijderen.
Ik heb sint-jacobsschelpen genomen met koraal.
U kunt het ook verwijderen.
Ingrediënten
* 1 kleine venkel.
* 1 kleine prei.
* 6 zwarte peperkorrels.
* 80 ml witte-wijnazijn.
* 80 ml droge witte wijn.
* 32 sint-jacobsschelpen.
* 2 eierdooiers.
* 2 eetlepels mousserende witte wijn.
* 1 theelepel citroensap.
* 80 ml vetarme room.
* 1 eetlepel vers fijngehakte dille.
* Peper en zout.
* 1 kleine prei.
* 6 zwarte peperkorrels.
* 80 ml witte-wijnazijn.
* 80 ml droge witte wijn.
* 32 sint-jacobsschelpen.
* 2 eierdooiers.
* 2 eetlepels mousserende witte wijn.
* 1 theelepel citroensap.
* 80 ml vetarme room.
* 1 eetlepel vers fijngehakte dille.
* Peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grillpan,
Leuke tips
Bereid de saus vlak voordat u het gerecht serveert om te voorkomen dat de saus aan volume verliest.
Schenk bij de sint-jacobsschelpen de mousserende witte wijn die u hebt opengemaakt om de saus te bereiden.
Schenk bij de sint-jacobsschelpen de mousserende witte wijn die u hebt opengemaakt om de saus te bereiden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1374446
Homepage ID
1423282
Smaak
R
Teller
1568
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Klant
lg
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Maak de venkel en de prei schoon.
* Snij de prei in fijne ringetjes.
* Schil de venkel en snij hem in dunne reepjes met een dunschiller.
* Snij de prei in fijne ringetjes.
* Schil de venkel en snij hem in dunne reepjes met een dunschiller.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid