Bereidingswijze
Verwarm in een wok een laag zonnebloemolie tot ca. 180 gr.C
Bak de berlinerbollen met slechts enkele tegelijk aan beide kanten goudkleurig bruin.Begin aan de bolle kant met bakken.haal ze met schuimspaan uit de pan.
Laat op keukenpapier uitlekken Bestrooi de bollen als ze nog warm zijn met suiker en laat afkoelen.
Vul de bollen met behulp van slagroomspuit met lauwwarme jam of met banketbakkers room
Bak de berlinerbollen met slechts enkele tegelijk aan beide kanten goudkleurig bruin.Begin aan de bolle kant met bakken.haal ze met schuimspaan uit de pan.
Laat op keukenpapier uitlekken Bestrooi de bollen als ze nog warm zijn met suiker en laat afkoelen.
Vul de bollen met behulp van slagroomspuit met lauwwarme jam of met banketbakkers room
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
oud hollands recept, die je kunt vullen met jam of banketbakkersroom.
Ingrediƫnten
125 ml melk
100 gr boter
500 gr bloem
1 zakje gistkorrels
30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 eidooier
zonnebloemolie
jam of banketbakkersroom voor de vulling
100 gr boter
500 gr bloem
1 zakje gistkorrels
30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 eidooier
zonnebloemolie
jam of banketbakkersroom voor de vulling
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan of wok
beslagkom
mixer
beslagkom
mixer
Leuke tips
Bestrooi na afkoelen nog met poedersuiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1372604
Homepage ID
1195038
Smaak
Z
Teller
1182
Bron
uit Bn de Stemkrant, met nog eigen ingredienten
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de melk in een steelpan en laat de boter hierin smelten.
Meng in een grote kom bloem en gistkorrels en roer de suiker en vanillesuiker hierdoor.
Meng met de kneedhaken van de mixer de eieren en eidooier en de melk botermengsel hierdoor en kneedalles ca 5 min tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een doek en laat het geheel rijzen.
Bestuif deeg en werkvlak met bloem en kneed met de hand dooreen
verdeel het deeg in 16 porties en rol een voor een met de hand tot een bolletje zonder scheurtjes.
laat het afgedekt opnieuw rijzen.
Meng in een grote kom bloem en gistkorrels en roer de suiker en vanillesuiker hierdoor.
Meng met de kneedhaken van de mixer de eieren en eidooier en de melk botermengsel hierdoor en kneedalles ca 5 min tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een doek en laat het geheel rijzen.
Bestuif deeg en werkvlak met bloem en kneed met de hand dooreen
verdeel het deeg in 16 porties en rol een voor een met de hand tot een bolletje zonder scheurtjes.
laat het afgedekt opnieuw rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid