Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmous

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/21/2009 - 18:43
Bereidingswijze
In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C. Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden. Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen. Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen. Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien. Rest van dressing erover sprenkelen.
Afbeelding
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmous
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
12 kwarteleitjes
3 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels rode wijnazijn
4 theelepels Dijonmosterd
2 eetlepels gembersiroop
8 eetlepels olijfolie
2 dl zonnebloemolie
100 g Chinese mie (pak a 250 g)
2 zakjes eikenbladslamelange met rucola (a 100 g)
1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)
1 zakje verse kervel (15 g)
1 bakje daikonkers (20 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
keukenpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1370944
Homepage ID
1360476
Teller
3158
Bron
Allerhande 2001
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan. Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kb14
Gelegenheid