Bereidingswijze
Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
2 blikken artisjokharten (a 400 g uitgelekt)
1 dl olijfolie extra vierge
2 teentjes knoflook (in plakjes)
4 eetlepels droge sherry
2 eetlepels rode-wijnazijn
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g fijngeknipt)
1 dl olijfolie extra vierge
2 teentjes knoflook (in plakjes)
4 eetlepels droge sherry
2 eetlepels rode-wijnazijn
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g fijngeknipt)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1368706
Homepage ID
1360476
Teller
452
Bron
allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid