Bereidingswijze
Kook 4 eieren hard, pel ze en laat ze afkoelen. Week 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in 4 el. melk. Kneed het brood samen met 2 rauwe eieren door 500 gr. rundergehakt. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en flink wat fijngehakte peterselie en bieslook.
Druk het gehakt uit tot een rechthoekige lap en leg er de 4 gepelde eieren op. Vouw het gehakt er omheen. Druk de randen goed tegen elkaar. Verpak het gehaktbrood in plakjes ontbijtspek. Leg het gehaktbrood in een ingevet cakeblik. Bak het paasgehakt in ca. 45 min. gaar in een voorverwarmde oven 175*C. Laat het iets afkoelen en snijd het dan in dikke plakken.
Druk het gehakt uit tot een rechthoekige lap en leg er de 4 gepelde eieren op. Vouw het gehakt er omheen. Druk de randen goed tegen elkaar. Verpak het gehaktbrood in plakjes ontbijtspek. Leg het gehaktbrood in een ingevet cakeblik. Bak het paasgehakt in ca. 45 min. gaar in een voorverwarmde oven 175*C. Laat het iets afkoelen en snijd het dan in dikke plakken.
Aantal personen
4.00
Leuke tips
Geef er gebakken aardappelschijfjes, peultjes en worteltjes bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1367879
Homepage ID
1413519
Smaak
A
Teller
581
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid