Lamsrib met ratatouille en rode wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/03/2009 - 16:08
Bereidingswijze
Kruid de lamsribben met de lamskruiden,braad ze aan in een pan met iets olijfolie,braad ze verder op lage temp. in oven van 85 gr. gedurende 20 min.Bak inmiddels de groenten en laat ze zachtjes gaarstoven,verwarm inmiddels de rode wijnsaus,verhoog deze op smaak met iets peper uit de molen en koude blokjes roomboter.Snijd de ribben in 4 porties en serveer deze op een bedje ratatouille.Serveer de rode wijnsaus ernaast,serveer met aardappels gegaard in olijfolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassiek hoofdgerecht wat nooit verveeld
Ingrediƫnten
2 stuks lamsracks,Apollo lamsvleeskruiden,Apollo rode wijnsaus,verse tijm gesneden,roomboter,1 groene courgette,1 gele courgette,1 rode paprika,1 groene paprika,1 ui,1 teen knoflook,4 pomodore tomaten,olijfolie,zout,peper uit de molen,Apollo dipper Toscaans,daikoncress.
Leuke tips
serveer met een krachtige Beaujolais bijv. Fleurie of Brouilly
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1366480
Homepage ID
1422830
Smaak
H
Teller
2345
Bron
eigen recept-Frans Bon naar klassiek voorbeeld uit de Provence
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de groenten in kleine blokjes snijden,de knoflook persen,de velletjes van de tomaten verwijderen en vervolgens ook in blokjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
apollofrans
Gelegenheid