Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C
Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen. Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom. Voeg nu langzaam de melk toe tot een soepel deeg ontstaat.Roer het bakpoeder, de suiker.nootmuskaat,krenten en rozijnen, het gedroogde fruit en de kersen erdoor.
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken.
Laat de cake vervolgens op een ovenrooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.
+_ 75 minuten oventijd
Klop de boter in een mengkom met de mixer schuimig en roer dan het meel er goed doorheen. Doe de eieren in een kom, klop ze los en schenk ze al roerend in de mengkom. Voeg nu langzaam de melk toe tot een soepel deeg ontstaat.Roer het bakpoeder, de suiker.nootmuskaat,krenten en rozijnen, het gedroogde fruit en de kersen erdoor.
Vet het bakblik in, giet het beslag erin en strijk het glad. Laat het ruim een uur in de oven bakken.
Laat de cake vervolgens op een ovenrooster afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.
+_ 75 minuten oventijd
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke Paascake, maar ook voor andere dagen
Ingrediƫnten
120 g roomboter
450 g cakemeel
3 eieren
100 ml.melk
1 zakje bakpoeder
250 g bruine suiker
1/4 theel.nootmuskaat
100 g krenten
100 g rozijnen
100 g gedroogd fruit, kleingesneden
50 g gekonfijte kersen
margarine voor het invetten
poedersuiker
t
450 g cakemeel
3 eieren
100 ml.melk
1 zakje bakpoeder
250 g bruine suiker
1/4 theel.nootmuskaat
100 g krenten
100 g rozijnen
100 g gedroogd fruit, kleingesneden
50 g gekonfijte kersen
margarine voor het invetten
poedersuiker
t
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm ca. 25 cm. land
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1362562
Homepage ID
1407718
Smaak
A
Teller
226
Bron
Spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid