Bereidingswijze
Giet het sap in het blik van de machine.Doe er de bakmix bij.Stel de machine in op witbrood/basic/stand 1.Als de piep klinkt na de eerste kneedbeurt voeg je de rozijnen/sucade/noten toe.Sluit de machine en wacht rustig af!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk rozijnenbrood dat je eventueel ook in een gewone oven kan bakken,dan krijg je meer een stol en kan je ook nog een rol spijs toevoegen.In de gewone oven bak je hem in ca.35 minuten gaar op 225 graden.Eerst laat je dan het deeg 30 minuten rijzen.
Ingrediƫnten
300 gram rozijnen
3 dl sinaasappelsap
3 eetl. margarine=25 gram
1 pak broodmix wit(ik gebruik het liefst Home Made wit/ciabatta)
beetje bloem
stukjes sucade
1 eetl. kaneel
1 zakje amandelen
3 dl sinaasappelsap
3 eetl. margarine=25 gram
1 pak broodmix wit(ik gebruik het liefst Home Made wit/ciabatta)
beetje bloem
stukjes sucade
1 eetl. kaneel
1 zakje amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
broodbakmachine
weegschaal
weegschaal
Leuke tips
Heerlijk bij het paasontbijt met wat boter,ook voor kerst is dit natuurlijk prima! Eventueel kan je er nog wat glazuur op maken of poedersuiker erover strooien.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1362366
Homepage ID
1335243
Smaak
Z
Teller
2499
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wel de rozijnen in het sap.Laat ze daarna boven een pannetje uitlekken.Het sap moet je bewaren!
Droog de rozijnen met wat keukenpapier en bestrooi ze met wat bloem.
Meng dit met het kaneel , de sucade en de noten.
Droog de rozijnen met wat keukenpapier en bestrooi ze met wat bloem.
Meng dit met het kaneel , de sucade en de noten.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid