Bereidingswijze
Kneed de marsepein met koenjit tot het helemaal geel is. Maak er een lange staaf van. Snij de staaf in 15 plakken. Kneed elk plakje met je handen tot een eivorm.
Smelt de chocoladeglazuur in een pannetje. Doop een eitje gedeeltelijk in de glazuur, zodat het ei voor de helft gekleurd wordt. Laat het even uitlekken en leg het daarna op een bordje, zodat het glazuur hard kan worden. Doe dit met alle eitjes.
Klop de slagroom met suiker stijf. Strijk op de onderste laag cake een derde deel van de slagroom. Strooi er 3 eetl. chocoladevlokken op. Leg de bovenste helft van de cake er los op. Strijk de helft van de overgebleven slagroom op de bovenkant en strooi daar 2 eetl. chocoladevlokken op.
Schep de rest van de slagroom in een spuitzak. Je maakt hiermee 3 vogelnestjes op de cake, door 3 mooie rondjes te spuiten.
Leg in elk vogelnestje 5 eitjes.
Smelt de chocoladeglazuur in een pannetje. Doop een eitje gedeeltelijk in de glazuur, zodat het ei voor de helft gekleurd wordt. Laat het even uitlekken en leg het daarna op een bordje, zodat het glazuur hard kan worden. Doe dit met alle eitjes.
Klop de slagroom met suiker stijf. Strijk op de onderste laag cake een derde deel van de slagroom. Strooi er 3 eetl. chocoladevlokken op. Leg de bovenste helft van de cake er los op. Strijk de helft van de overgebleven slagroom op de bovenkant en strooi daar 2 eetl. chocoladevlokken op.
Schep de rest van de slagroom in een spuitzak. Je maakt hiermee 3 vogelnestjes op de cake, door 3 mooie rondjes te spuiten.
Leg in elk vogelnestje 5 eitjes.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In mei leggen alle vogeltjes een ei. Deze lente cake heeft vogelnestjes met lekkere eitjes erin. Houd je niet van marsepein? Neem dan witte chocolade-eitjes.
Ingrediƫnten
1 grote cake
Eitjes: 125 g marsepein, mespunt koenjit (geelpoeder). Of koop witte chocolade eitjes.
1 pakje chocoladeglazuur.
Nestjes: 1/4 l slagroom, 25 g suiker, chocoladevlokken.
Eitjes: 125 g marsepein, mespunt koenjit (geelpoeder). Of koop witte chocolade eitjes.
1 pakje chocoladeglazuur.
Nestjes: 1/4 l slagroom, 25 g suiker, chocoladevlokken.
Hulpmiddelen & keukengerei
mes, mixer, beslagkom, spuitzak voor slagroom (met spuitmondje met grove kartels)
Leuke tips
Laat iedereen de cake eerst bewonderen voordat je er plakken van snijd. Bij elke plak cake geef je een zelfgemaakt eitje uit de vogelnestjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1362292
Homepage ID
931378
Smaak
Z
Teller
1768
Bron
aangepast recept uit een oude Tip
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de cake in de lengte doormidden, zodat je twee lagen cake krijgt.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid