Bereidingswijze
De cake moet aan de bovenkant plat zijn voor de versiering. Snij de cake zonodig recht bij. Snij van de zijkant ook een dun laagje weg.
Snij nu de cake in de lengte eenmaal door, zodat je twee lagen krijgt.
Klop de slagroom stijf met het amandelaroma en 25 g suiker. Strijk 1/3 van de slagroom op de onderste laag cake. Strooi er 3 eetl amandelschaafsel op. Leg de bovenste helft er losjes op. Strijk op de bovenste helft ook 1/3 deel van de slagroom, strooi er 2 eetl amandelschaafsel op.
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met grove kartelmond. Spuit op de bovenkant 3 nestjes van slagroom en leg de eitjes erin.
Snij nu de cake in de lengte eenmaal door, zodat je twee lagen krijgt.
Klop de slagroom stijf met het amandelaroma en 25 g suiker. Strijk 1/3 van de slagroom op de onderste laag cake. Strooi er 3 eetl amandelschaafsel op. Leg de bovenste helft er losjes op. Strijk op de bovenste helft ook 1/3 deel van de slagroom, strooi er 2 eetl amandelschaafsel op.
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met grove kartelmond. Spuit op de bovenkant 3 nestjes van slagroom en leg de eitjes erin.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gestreepte cake wordt mooi versierd met nestjes zelfgemaakt eitjes.
Ingrediënten
200 g bloem, 3 eetl cacaopoeder, 50 g basterdsuiker, 200 g zachte boter, 200 g suiker, snufje zout, 4 eieren, 2 eetl melk.
Voor de versiering: 1/4 l slagroom, 25 g suiker, 10 druppels amandelaroma, 30 g amandelschaafsel.
Voor de eitjes: 125 g marsepein, mespunt koenjit (geelpoeder), 1 pakje chocoladeglazuur.
Voor de versiering: 1/4 l slagroom, 25 g suiker, 10 druppels amandelaroma, 30 g amandelschaafsel.
Voor de eitjes: 125 g marsepein, mespunt koenjit (geelpoeder), 1 pakje chocoladeglazuur.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote cakevorm, mixer, 2 grote kommen voor het beslag
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1362290
Homepage ID
931378
Smaak
R
Teller
400
Bron
Tip uit 1990
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Dit kun je een dag tevoren doen:
Cakevorm invetten en bestuiven met een eetl. bloem.
Roer de cacao en basterdsuiker door elkaar. Verwarm de over voor op 175 graden. In een kom mixen: 200 g boter, 200 g suiker, het zout . Na 5 minuten is het mengsel zacht en romig. Voeg dan een ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg zo één voor één de eieren toe. Klop daarna nog 5 minuten het deeg luchtig. Schep de bloem erdoor.
Doe 1/3 van het deeg in de cakevorm. Verdeel de rest van het deeg over de twee beslagkommen. In de ene kom doe je het cacaomengsel met de melk. Schep dit er goed doorheen en leg het deeg als tweede laag in de cakevorm. De rest van het deeg er bovenop scheppen en gladstrijken met de bolle kant van een lepel.
Bak de cake in het midden van de oven. Na ongeveer 1 uur is de cake gaar (doe de priktest: als je er een sateprikker insteekt, moet die er schoon uitkomen). Laat de cake afkoelen in de vorm.
Ondertussen maak je de eitjes:
Kneed de marsepein met het koenjitpoeder tot een gele staaf. Snij de staaf in 15 plakjes. Maak er met je handen eitjes van. Smelt de chocoladeglazuur in een kommetje. Doop steeds een eitje voor de helft in het glazuur en laat het even uitlekken. Leg het eitje op een bord om het glazuur hard te laten worden.
Cakevorm invetten en bestuiven met een eetl. bloem.
Roer de cacao en basterdsuiker door elkaar. Verwarm de over voor op 175 graden. In een kom mixen: 200 g boter, 200 g suiker, het zout . Na 5 minuten is het mengsel zacht en romig. Voeg dan een ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg zo één voor één de eieren toe. Klop daarna nog 5 minuten het deeg luchtig. Schep de bloem erdoor.
Doe 1/3 van het deeg in de cakevorm. Verdeel de rest van het deeg over de twee beslagkommen. In de ene kom doe je het cacaomengsel met de melk. Schep dit er goed doorheen en leg het deeg als tweede laag in de cakevorm. De rest van het deeg er bovenop scheppen en gladstrijken met de bolle kant van een lepel.
Bak de cake in het midden van de oven. Na ongeveer 1 uur is de cake gaar (doe de priktest: als je er een sateprikker insteekt, moet die er schoon uitkomen). Laat de cake afkoelen in de vorm.
Ondertussen maak je de eitjes:
Kneed de marsepein met het koenjitpoeder tot een gele staaf. Snij de staaf in 15 plakjes. Maak er met je handen eitjes van. Smelt de chocoladeglazuur in een kommetje. Doop steeds een eitje voor de helft in het glazuur en laat het even uitlekken. Leg het eitje op een bord om het glazuur hard te laten worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid