Hot cross buns

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/11/2009 - 11:42
Bereidingswijze
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Doe de broodmix met de boter, de sinaasappelrasp en de kaneel in een kom en voeg de melk en 1 ei toe. Kneed alles met koele handen in 5 minuten tot een soepel deeg, voeg de laatste minuut de rozijnen toe en kneed goed door tot de rozijnen gelijkmatig zijn verdeeld. Dek het deeg af met vershoudfolie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten. Druk het deeg plat, verdeel het in 8 stukken en vorm er mooie ronde broodjes van. Dek het deeg weer af en laat het op een warme plek opnieuw 15 minuten rijzen. Kerf met de achterkant van een mes een groot kruis in de bovenkant van de broodjes en laat ze afgedekt nog eens 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Roer de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje. Roer het laatste ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Laat het bloemmengsel met een klein theelepeltje in het gekerfde kruis van de broodjes lopen (hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur) en bak de broodjes in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Neem de broodjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend water en bestrijk hiermee de warme broodjes.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
1 sinaasappel, schoongeboend 1 pak mix voor wit brood (500 g) 25 g boter 1 theelepel kaneelpoeder 300 ml melk, lauwwarm 2 eieren 50 g rozijnen, geweld 3 eetlepels bloem 2 eetlepels suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Huishoudfolie
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1362253
Homepage ID
1350430
Smaak
Z
Teller
767
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
kitchenaid
Gelegenheid