Bereidingswijze
pureer de filets en de roomkaas in een mixer (voeg citroensap toe). Was de bieslook (houd 1 volle el achter), snijd het daarna fijn en meng het in de mousse.Breng vervolgens op smaak met peper,zout en cayennepeper(pittig). Laat afgedekt 30 min. staan. Veldsla wassen en laten uitlekken. Tomaten in partjes snijden Van moster,azijn,peper,zout en olie een romige dressing maken. Voeg de veldsla toe. Verdeel deze samen met de tomaten over de borden. Gebruik twee lepels om balletjes van de mousse te maken en leg ze naast de salade. Bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Gerookte makreel 1
Room kaas 3 el
Citroensap 1 el
Bosje bieslook 1
Kleine tomaatjes 4
cayennepeper een mespuntje
veldsla 150 g
witte wijnazijn 2 el
niet te pittige mosterd 1 tl
olie 3 el
zout en peper
Room kaas 3 el
Citroensap 1 el
Bosje bieslook 1
Kleine tomaatjes 4
cayennepeper een mespuntje
veldsla 150 g
witte wijnazijn 2 el
niet te pittige mosterd 1 tl
olie 3 el
zout en peper
Leuke tips
serveer er stokbrood bij
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1362247
Homepage ID
1423122
Smaak
R
Teller
2211
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontvel de makreel en verwijder de graten
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid